Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Ingredienser

4 portioner
600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
300 g svartkål
100 g smör
2 dl torrt vitt vin
rivet skal av 1 citron
1 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Pumpacrème

1 kg pumpa (gärna butternut)
3 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Kommer definitivt göra igen

Elisabeth

2014-12-20

Näringsvärde per portion

Energi2473 KJ / 589 kCal
Fett34 g
Salt3.37 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpaglass
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga