Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål
Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
300 g svartkål
100 g smör
2 dl torrt vitt vin
rivet skal av 1 citron
1 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pumpacrème
1 kg pumpa (gärna butternut)
3 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 589 kCal
Fett34 g
Salt3.37 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g
Kommentar
Jättegott! Kommer definitivt göra igen
Elisabeth
2014-12-20