Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torsken i 4 lika stora bitar. Lägg dem på ett fat. Strö över 1 tsk av saltet (för 4 portioner) och gnid in runt om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Pumpacrème: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vin och 1 tsk salt (för 4 portioner). Fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka under lock tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter.
  4. Häll av vätskan och mixa pumpan slät tillsammans med crème fraichen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 portioner).
  5. Torka av fisken med hushållspapper. Krydda den med hälften av pepparn och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  6. Ansa, skölj och strimla kålen grovt. Fräs den i smör och olja i en stekpanna ca 2 minuter.
  7. Häll på vinet och låt koka ner tills hälften av vätskan återstår. Krydda med resterande salt och peppar.
  8. Strö citronskalet över fisken. Bjud med pumpacrème och vinbräserad svartkål. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche, laktosfritt smör/matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
  • 300 g svartkål
  • 100 g smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Pumpacrème
  • 1 kg pumpa (gärna butternut)
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 589 kCal