Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

17
1
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Ingredienser

4 portioner
600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
300 g svartkål
100 g smör
2 dl torrt vitt vin
rivet skal av 1 citron
1 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Pumpacrème

1 kg pumpa (gärna butternut)
3 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche, laktosfritt smör/matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Elisabeth

2014-12-20

Jättegott! Kommer definitivt göra igen

Näringsvärde per portion

Energi 2473 KJ / 589 kCal
Fett 34 g
Salt 337 g
Kolhydrater 14 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden