Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

5
0
Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Den rimmade torsken serveras med en ljuvlig majonnäs gjord på ansjovis, dill, äggulor och rödlök. Kvällens middag är helt enkelt ett fyrverkeri av klassiska svenska smaker i en modern husmansrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Ansjovismajonnäs

2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
1/2 msk
vitvinsvinäger
1 1/2 dl
olja
1
burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2
rödlök
1
ask färsk dill (à 20 g)
-
salt och peppar

Sallad

2
hjärtsallad
250 g
körsbärstomater
1/2
rödlök

Torsk

500 g
rimmad torsk
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3047 KJ / 728 kCal
Fett 41.6 g
Salt 2.94 g
Kolhydrater 49.6 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept