Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Den rimmade torsken serveras med en ljuvlig majonnäs gjord på ansjovis, dill, äggulor och rödlök. Kvällens middag är helt enkelt ett fyrverkeri av klassiska svenska smaker i en modern husmansrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Ansjovismajonnäs

2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1 ask färsk dill (à 20 g)
salt
peppar

Sallad

2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök

Torsk

500 g rimmad torsk
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3047 KJ / 728 kCal
Fett41.6 g
Salt2.94 g
Kolhydrater49.6 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torskburgare med dip och klyftisar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med sockerärtor och dragon
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med äggsås
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kall äggsås
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med äggkräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i ugn med ägg- och dillsås
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga