Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Rimmad torsk med ansjovismajonnäs

Den rimmade torsken serveras med en ljuvlig majonnäs gjord på ansjovis, dill, äggulor och rödlök. Kvällens middag är helt enkelt ett fyrverkeri av klassiska svenska smaker i en modern husmansrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Ansjovismajonnäs: Lägg äggulor, senap och vinäger i en skål. Blanda ihop allt med en mixerstav eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis.
  3. Låt ansjovisen rinna av och skala löken. Finhacka ansjovis, lök och dill. Vänd ner allt i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund före serveringen.
  4. Sallad: Plocka loss bladen från salladen. Halvera tomaterna. Skär rödlöken i tunna klyftor. Blanda allt.
  5. Torsk: Stek torsken i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är 56°C, ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera torsken med majonnäs, potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Ansjovismajonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl olja
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • salt och peppar
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
Torsk
  • 500 g rimmad torsk
  • 1 msk olja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3047 kJ / 728 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer