Rimmad torsk med ansjovismajonnäs
Den rimmade torsken serveras med en ljuvlig majonnäs gjord på ansjovis, dill, äggulor och rödlök. Kvällens middag är helt enkelt ett fyrverkeri av klassiska svenska smaker i en modern husmansrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Ansjovismajonnäs
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1 ask färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
Sallad
2 hjärtsallad
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
Torsk
500 g rimmad torsk
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3047 KJ / 728 kCal
Fett41.6 g
Salt2.94 g
Kolhydrater49.6 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer