Klassisk strömminglåda
Denna klassiska strömmingslåda är en fiskrätt med rustik smak. Rullade filéer av strömming med fyllning av ansjovis och gräslök ger en härlig smak till såsen på grädde som du tillagar de i. Servera med kokta klyftpotatisar och lite broccoli.
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
1 burk ansjovisfilé (à 100 g)
1 knippa gräslök
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
För alla
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: ersätt matlagningsgrädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör så här
Tips
Du kan även använda 500 g torskfilé (för 4 port) i stället för strömming.
För finare gratängfärg kan man strö över ca 1 dl ströbröd (för 4 port) innan strömmingslådan gräddas.
För finare gratängfärg kan man strö över ca 1 dl ströbröd (för 4 port) innan strömmingslådan gräddas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 618 kCal
Fett0 g
Kommentarer