Speeda upp tillagningen av italienska favoriträtten lasagne med färskosten ricotta i stället för bechamelsås, färska lasagneplattor och färdig paprikaröra, som får ersätta den klassiska tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2012
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och hårdost som är lagrad mer än 3 månader. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anders
2023-01-09Mycket gott och enkelt. Är man lite lat så kan man byta tomaterna mot en burk krossade tomater. Mina barn tyckte det var bättre när de var små
Marie louise
2022-11-21Kan man använda vanliga lasagneplattor eller ändrar det något? Tänkte om det blir för lite vätska… Har gjort vegetarisk med anammafärs,funkar jättebra👌
Redaktionen ICAse
2022-11-21Hej Marie Louise! Om du använder vanliga torkade lasagneplattor så kan du behöver justera tiden i ugnen. Kul att höra att det var gott även med vegofärs! Hälsningar Elina
Camilla
2021-08-18För mig som nybörjare står jag nu med lasagneplattor varvade med färsröra och tomat, men vet inte vad jag ska göra med ricottablandnigen. Får väl lägga den uppepå och se hur det blir… 😳
Redaktionen ICAse
2021-08-19Hej Camilla! Ber om ursäkt att ricottan hade glömts bort i texten. Vi har nu uppdaterat med att den ska varvas i lasagnen med övriga ingredienser. Hoppas det fungerade och smakade lika bra att lägga den uppepå. Hälsningar Ulrika