Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish
Speeda upp tillagningen av italienska favoriträtten lasagne med färskosten ricotta i stället för bechamelsås, färska lasagneplattor och färdig paprikaröra, som får ersätta den klassiska tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 msk smör
1 burk ajvar relish mild (à ca 350 g)
1 1/2 dl vatten
1 burk ricottaost (à 250 g)
100 g färskriven parmesan eller pecorino
1 dl hackad basilika (1 dl hackad motsvarar ca 1 kruka bailika)
2 krm peppar
5 stora tomater
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
salt
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står att man ska ”blanda i” Ricotta, ost och basilika men senare står att man ska varva färs, ricotta och tomatskivor. Ska ricottan blandas i färsen eller inte..?
Maria
2024-03-15Hej Maria! Ja det var lite otydligt skrivet. Man kan både blanda ner oströran i färsen och även behålla den på sidan om och varva den med färsröran, men nu har vi förtydligat och förenklat tillvägagångssättet. Hoppas du gillar lasagnen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-19Jättegott. Blandande ner ricottan i färsröran, funkade bra
Ann-charlotte
2023-03-09Mycket gott och enkelt. Är man lite lat så kan man byta tomaterna mot en burk krossade tomater. Mina barn tyckte det var bättre när de var små
Anders
2023-01-09