Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
olivolja
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
3 mozzarella (à 125 g)
2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12 lasagneplattor
Béchamelsås
8 dl mjölk
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk rinven muskotnöt
Till garnering
riven parmesan
färsk basilika
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dubbla spenaten och ta 2 auberginer ( recept för 4). Gottgottigottgott!
Marianne
2025-06-01Mycket underliga proportioner, följde receptet men fick alldeles för lite aubergineröra men ett helt hav av sås. Rinnigt slutresultat samt en hel hög med disk. Finns mycket bättre lasagnerecept .
Sara
2024-03-17Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.
Gunilla
2021-05-14