Vegolasagne med aubergine och spenat
En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
olivolja
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
3 mozzarella (à 125 g)
2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12 lasagneplattor
Béchamelsås
8 dl mjölk
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk rinven muskotnöt
Till garnering
riven parmesan
färsk basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Recept och bild i samarbete med Barilla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket underliga proportioner, följde receptet men fick alldeles för lite aubergineröra men ett helt hav av sås. Rinnigt slutresultat samt en hel hög med disk. Finns mycket bättre lasagnerecept .
Sara
2024-03-17Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.
Gunilla
2021-05-14Denna är grymt god! Jag bytte däremot ut allt mejeri mot veganska produkter eftersom vi dels äter sådan kost här hemma och dottern är allergisk mot mjölkprotein. Nästa gång ska jag testa att tillsätta lite baljväxter 🤩
Michelle
2021-05-10