Vegolasagne med aubergine och spenat

12
3
Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
olivolja
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
3 mozzarella (à 125 g)
2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12 lasagneplattor

Béchamelsås

8 dl mjölk
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk rinven muskotnöt

Till garnering

riven parmesan
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Gunilla

2021-05-14

Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.

Michelle

2021-05-10

Denna är grymt god! Jag bytte däremot ut allt mejeri mot veganska produkter eftersom vi dels äter sådan kost här hemma och dottern är allergisk mot mjölkprotein. Nästa gång ska jag testa att tillsätta lite baljväxter 🤩

Angelica

2020-11-09

Väldigt god lasagne! Använde färsk bladspenat, gick lika bra. Kan varmt rekommendera!