Vegolasagne med aubergine och spenat

3
1
Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Skriv ut
Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2
aubergine
2
vitlöksklyftor
-
olivolja
200 g
fryst bladspenat
-
salt
-
svartpeppar
3
mozzarellaostar (à 125 g)
2
burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12
lasagneplattor

Béchamelsås

8 dl
mjölk
4 msk
smör
4 msk
vetemjöl
2 dl
riven parmesanost
1 1/2 tsk
rinven muskotnöt

Till garnering

riven parmesanost
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Angelica

11/9/2020

Väldigt god lasagne! Använde färsk bladspenat, gick lika bra. Kan varmt rekommendera!

Testa liknande recept