Vegolasagne med aubergine och spenat

11
3
Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Skriv ut
Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2
aubergine
2
vitlöksklyftor
-
olivolja
200 g
fryst bladspenat
-
salt
-
svartpeppar
3
mozzarellaostar (à 125 g)
2
burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12
lasagneplattor

Béchamelsås

8 dl
mjölk
4 msk
smör
4 msk
vetemjöl
2 dl
riven parmesanost
1 1/2 tsk
rinven muskotnöt

Till garnering

riven parmesanost
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella, mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Gunilla

2021-05-14

Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.

Michelle

2021-05-10

Denna är grymt god! Jag bytte däremot ut allt mejeri mot veganska produkter eftersom vi dels äter sådan kost här hemma och dottern är allergisk mot mjölkprotein. Nästa gång ska jag testa att tillsätta lite baljväxter 🤩

Angelica

2020-11-09

Väldigt god lasagne! Använde färsk bladspenat, gick lika bra. Kan varmt rekommendera!

Testa liknande recept