Vegolasagne med aubergine och spenat

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
4
Vegolasagne med aubergine och spenat

En matig och ljuvligt god lakto-ovo-vegetarisk lasagne med aubergine, spenat och en krämig béchamelsås smaksatt med parmesanost.

Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 aubergine
2 vitlöksklyftor
olivolja
200 g fryst bladspenat
salt
svartpeppar
3 mozzarella (à 125 g)
2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g)
ca 12 lasagneplattor

Béchamelsås

8 dl mjölk
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 1/2 tsk rinven muskotnöt

Till garnering

riven parmesan
färsk basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Mycket underliga proportioner, följde receptet men fick alldeles för lite aubergineröra men ett helt hav av sås. Rinnigt slutresultat samt en hel hög med disk. Finns mycket bättre lasagnerecept .

Sara

2024-03-17

Jag bytte ut spenaten mot svartkål.Det blev väldigt gott.

Gunilla

2021-05-14

Denna är grymt god! Jag bytte däremot ut allt mejeri mot veganska produkter eftersom vi dels äter sådan kost här hemma och dottern är allergisk mot mjölkprotein. Nästa gång ska jag testa att tillsätta lite baljväxter 🤩

Michelle

2021-05-10

Testa liknande recept

Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta bavette med burrata och grillad nektarin
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta farfalle med ärter, bacon och citron
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga