Paprikalasagne med bönsallad

3
0
Paprikalasagne med bönsallad

Lasagne är en italiensk husmorsfavorit som är lätt att älska. Här är en rustik och välsmakande vegovariant med paprika och ricotta. Denna välbalanserade rätt är både läckert knaprig och förförande krämig, och tillsammans med en matig bönsallad blir det en utsökt, mättande måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Paprikalasagne med bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

1
förp grillad paprika (à 500 g)
1
rödlök
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 tsk
rosmarin
2 krm
cayennepeppar
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
spenat
2
förp finkrossade tomater (à 400 g)
250 g
ricottaost
-
salt och peppar
1 msk
rödvinsvinäger
2
förp färska lasagneplattor (à 200 g)

Bönsallad

1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
silverlök
1
gurka
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
spenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2561 KJ / 609 kCal
Fett 16.6 g
Salt 3.95 g
Kolhydrater 84.1 g
Protein 24.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept