Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Paprikalasagne med bönsallad

Lasagne är en italiensk husmorsfavorit som är lätt att älska. Här är en rustik och välsmakande vegovariant med paprika och ricotta. Denna välbalanserade rätt är både läckert knaprig och förförande krämig, och tillsammans med en matig bönsallad blir det en utsökt, mättande måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lasagne: Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  3. Skala och skiva löken. Fräs den i oljan i en stor kastrull och tillsätt pressad vitlök, rosmarin, cayennepeppar, smulad buljongtärning och nästan all spenat (spara två nävar till bönsalladen).
  4. Fräs mjukt och tillsätt tomatkrosset och koka upp. Rör i hälften av ricottan. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  5. Lägg lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med paprikan och såsen i formen. Tryck ner de översta plattorna. Klicka på resten av ricottan.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills plattorna är mjuka.
  7. Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och skiva löken tunt. Skala och dela gurkan, gröp ur kärnhuset och skär den i halvmånar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera lasagnen med bönsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lasagne
  • 1 förp grillad paprika (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g spenat
  • 2 förp finkrossade tomater (à 400 g)
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
Bönsallad
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 silverlök
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2561 kJ / 609 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer