UNDER 30 MIN | Enkel

Raw smulpaj

Den här veganska smulpajen kräver ingen ugn, och kommer inte bara älskas av raw food-hängivna utan vilka fikagäster som helst. Degen består av dadlar, valnötter, kokos och mustiga kryddor. Den strör du över ditt val av bär och bjuder med en god vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa valnötter, kokos, kanel, kardemumma, vaniljpuvler och salt fint i en matberedare. 
  2. Tillsätt dadlar, russin och agavesirap. Fortsätt mixa till en smulig massa. Tryck ut hälften av degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Fyll med bär. Strö över resterande deg.

Servera gärna pajen med Vaniljsås på cashewnötter eller Cashewgrädde.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl valnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g urkärnade färska dadlar
  • 1 dl russin
  • 1 - 2 msk agavesirap
  • 250 g frysta, tinade och avrunna bär, t ex hallon och blåbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 1337 kJ / 319 kCal