Raw smulpaj
Den här veganska smulpajen kräver ingen ugn, och kommer inte bara älskas av raw food-hängivna utan vilka fikagäster som helst. Degen består av dadlar, valnötter, kokos och mustiga kryddor. Den strör du över ditt val av bär och bjuder med en god vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
8 portioner
5 dl valnötter
2 dl riven kokos
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g urkärnade färska dadlar
1 dl russin
1 - 2 msk agavesirap
250 g frysta, tinade och avrunna bär, t ex hallon och blåbär
Gör så här
Servera gärna pajen med Vaniljsås på cashewnötter eller Cashewgrädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1337 KJ / 319 kCal
Fett22 g
Salt0.27 g
Kolhydrater23 g
Protein5 g
Kommentarer
Hela familjen älskade denna. Går enkelt och snabbt att slänga ihop dessutom.
Annelie
2023-01-28Såå gott. Dottern ändrade lite på receptet och tog havregryn istället för dadlar. Överraskande gott 😋
Johanna
2023-01-09Jag bjöd på denna på mitt jobb, blev succe. Bytte ut sirapen mot honung,
Annette
2020-01-16Hej Annette! Tack för din kommentar. Kul att ni gillade pajen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16