Cashewgrädde
Ute efter ett laktos- och mjölkfritt alternativ till grädde? Det är kanske svårt att tro, men genom att blötlägga cashewnötter och sedan mixa fint med lite vatten, förvandlas nötterna till en slät och fluffig ”grädde”. Ju Ju starkare matberedare, desto mer silkeslent blir resultatet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
1 sats
3 dl naturella cashewnötter
1 - 2 dl vatten
2 krm vaniljpulver
3 msk agavesirap
Gör så här
Näringsberäkningen är per sats.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Energi4892 KJ / 1168 kCal
Fett88 g
Salt1.3 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Kommentarer
Super
Jan
2024-03-06Mycket gott och lättlagat i en vitamix. Jag vågade köra en längre stund den andra hången och det blev lent och fint. Och gott ;). Perfekt till bär ;).
Sari
2022-07-29