Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cashewgrädde

(63)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ute efter ett laktos- och mjölkfritt alternativ till grädde? Det är kanske svårt att tro, men genom att blötlägga cashewnötter och sedan mixa fint med lite vatten, förvandlas nötterna till en slät och fluffig ”grädde”. Ju Ju starkare matberedare, desto mer silkeslent blir resultatet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar.
  2. Häll av vattnet.
  3. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till önskad konsistens, under fortsatt mixning. Det ska bli en slät och fluffig ”grädde”.
  4. Rör ner vaniljpulver och agavesirap.
  5. Servera cashewgrädden till kladdkaka, äppelpaj eller andra söta desserter och bakverk.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
4892 kJ / 1168 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept