Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vaniljsås på cashewnötter

(1)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En vaniljsås behöver inte vara baserad på mejeriprodukter. Det går att göra på havre, soja, ris, eller som här – med blötlagda cashewnötter smaksatt med vanilj. Bjud den veganska vaniljsåsen till favoritpajen, ugnsbakade äpplen eller till fruktsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl naturella, osaltade cashewnötter
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg cashewnötterna minst 4 timmar. Häll av vattnet. 
  2. Lägg nötterna i en blender eller matberedare. Mixa nötterna fint. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en önskad konsistens under fortsatt mixning. Det ska bli en slät sås. 
  3. Rör ner vaniljpulver och agavesirap. Servera till smulpaj eller andra söta desserter och bakverk.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ju starkare matberedare, desto mer silkeslen blir vaniljsåsen i konsistensen.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1321 kJ / 315 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept