Raw hallonsylt med chiafrön

Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Gör så här
01:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.Näringsvärdet är beräknat per burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi896 KJ / 215 kCal
Fett5 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag brukar ha några stjärnanis med när jag kokar hallonen, blir en härlig lakritssmak. Passar till efterrätter eller på filen/chiapuddingen.
Annelie
2025-04-11Hur mycket är en portion när man ska beräkna näringsvärdet?
Jenny
2022-01-23Går den färdiga sylten att även frysa in?
Barbro
2021-04-26