Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Raw hallonsylt med chiafrön

Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Mosa ev bären lätt med en gaffel.
  2. Häll upp sylten på en väl rengjord burk. Ställ i kylen minst 1 timme.
  3. Sylten håller ca 1 vecka i kylskåp.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.

Näringsvärdet är beräknat per burk.

Tips

Sylten går lika bra att göra med blåbär, eller hälften hallon, hälften blåbär så har du en raw drottningssylt.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 250 g tinade hallon
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 896 kJ / 215 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept