Raw hallonsylt med chiafrön

45
3
Raw hallonsylt med chiafrön

Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Raw hallonsylt med chiafrön

Ingredienser

Ger 1 burk
250 g
tinade hallon
2 msk
chiafrön
1 krm
vaniljpulver
2 msk
agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)
Över 60 minuter

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.Näringsvärdet är beräknat per burk.

Tips

Sylten går lika bra att göra med blåbär, eller hälften hallon, hälften blåbär så har du en raw drottningssylt.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Annika

3/23/2019

Märkligt att rekommendera sylt på frysta hallon utan att koka eftersom de ofta innehåller vinterkräksjukevirus, om man inte har plockat dem själv förstås. Se Livsmedelsverkets rekommendation.

Redaktionen ICAse

3/25/2019

Hej Annika! Lite ovanför detta kommentarsfält så skriver vi ett helt stycke om vad Livsmedelsverket rekommenderar. Hälsningar Michelle

Tuula

8/28/2015

Hmm vad gott och lättlagad!

Anna

3/25/2015

Jättegod och lättgjord sylt!

Näringsvärde per portion

Energi 896 KJ / 215 kCal
Fett 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept