Raw hallonsylt med chiafrön
Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
1 burk
250 g tinade hallon
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.Näringsvärdet är beräknat per burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi896 KJ / 215 kCal
Fett5 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
Hur mycket är en portion när man ska beräkna näringsvärdet?
Jenny
2022-01-23Går den färdiga sylten att även frysa in?
Barbro
2021-04-26Märkligt att rekommendera sylt på frysta hallon utan att koka eftersom de ofta innehåller vinterkräksjukevirus, om man inte har plockat dem själv förstås. Se Livsmedelsverkets rekommendation.
Annika
2019-03-23Hej Annika! Lite ovanför detta kommentarsfält så skriver vi ett helt stycke om vad Livsmedelsverket rekommenderar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-25