Ratatouille med bakad halloumi

Betyg 4.5 av 5.106 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Ratatouille med bakad halloumi

Sugen på god lakto-vegetarisk mat? Gör halloumi i ugn med smakrik ratatouille av tomat och aubergine och servera tillsammans med ett gott bröd. Passa på att göra dubbel sats så att det räcker till veckans matlådor!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ratatouille med bakad halloumi

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine (à ca 400 g)
3 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk honung
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g halloumi eller grillost

Till servering

1 dl hackad färsk basilika
bröd

Gör så här

00:05:00
00:10:00
00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Jättegott! Blir en favorit här hemma! Slängde i en paprika också.

    Elin

  • Steget, Sätt ugnen på 225 grader bör flyttas från första raden till nästan slutet

    Sasan

    Hej Sasan! Tack för det! Nu har vi ändrat! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Det blev för mycket hett. Onödigt med att peppra i slutet tycker jag. Annars gott.

    Mitra

Näringsvärde per portion

Energi2552 KJ / 609 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillostsspett med persilja och chili
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad