Auberginrulle med basilika och mozzarella

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Auberginrulle med basilika och mozzarella

Auberginerulle med basilika och mozzarella är fylld med medelhavssmaker. En lättlagad smårätt som serveras kall och går utmärkt att förberedas dagen innan så smakerna hinner mogna. Auberginerullarna passar fint som entrérätt, på buffén eller varför inte på julbordet för en fläkt av Italien.

Auberginrulle med basilika och mozzarella

Ingredienser

8 bufféportioner
1   aubergine
2   förp mozzarella (à 125 g)
1   vitlöksklyfta
4 msk  olivolja
1/2 tsk  chiliflakes
salt
peppar
1   kruka basilika

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Vill kunna printa ut receptet. Är detta möjligt? Stefan

Stefan

2023-03-16

Hej Stefan! När du är inne på receptet på en dator så kan du klicka på den runda knappen med tre prickar bredvid gilla-knappen (under receptbeskrivningen) så får du upp alternativet för att skriva ut. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-23

Näringsvärde per portion

Energi559 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Auberginerulle med mozzarella och prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melanzane alla parmigiana
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarellafylld auberginetournedos
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Moussaka med mozzarella och zucchinisallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine- och pastalåda med chorizo
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga