Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Auberginrulle med basilika och mozzarella

Auberginerulle med basilika och mozzarella är fylld med medelhavssmaker. En lättlagad smårätt som serveras kall och går utmärkt att förberedas dagen innan så smakerna hinner mogna. Auberginerullarna passar fint som entrérätt, på buffén eller varför inte på julbordet för en fläkt av Italien.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen på längden i 12 tunna skivor (för 8 port), ca 3 mm tjocka.
  2. Skär mozzarellan i 12 stavar (för 8 port). 
  3. Pressa ner vitlöken i olivoljan och rör i chiliflakes.  
  4. Pensla vitlöksoljan på aubergineskivorna, salta och peppra. Stek dem i en stekpanna och låt svalna. 
  5. Lägg på mozzarella och några basilikablad på varje aubergineskiva och rulla ihop.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 aubergine
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 559 kJ / 134 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer