Rostad ratatouille med halloumi

5
1
Rostad ratatouille med halloumi

Här kommer en superenkel och smarrig rätt. Hacka alla grönsaker och låt dem få tillagas i ugnen. Rör ihop en sås med ajvar, yoghurt, salt och peppar. Toppa grönsaksplåten med bönor, riven eller hyvlad halloumi och hackad persilja. Servera tillsammans med ris, pinjenötter och mangold. Voilá!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Rostad ratatouille med halloumi

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

1
zucchini (à ca 300 g)
1
aubergine (à ca 300 g)
2
rödlökar
3
tomater
200 g
röd spetspaprika
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
380 g
stora kokta vita bönor
400 g
halloumi
20 g
färsk persilja
4
port ris

Ajvaryoghurt

1 1/2 dl
ajvar relish (stark)
2 dl
matyoghurt
60 g
pinjenötter
65 g
mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.




Gör så här

Tips

Rosta pinjenötterna någon minut i en torr, het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sarah

2021-04-26

Fantastiskt gott och en festlig rätt

Näringsvärde per portion

Energi 3817 KJ / 913 kCal
Fett 50 g
Salt 5 g
Kolhydrater 37 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept