Rostad ratatouille med halloumi
Här kommer en superenkel och smarrig rätt. Hacka alla grönsaker och låt dem få tillagas i ugnen. Rör ihop en sås med ajvar, crème fraiche, salt och peppar. Toppa grönsaksplåten med bönor, riven eller hyvlad halloumi och hackad persilja. Servera tillsammans med ris, pinjenötter och sallad. Voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2024
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
1 zucchini (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
2 rödlökar
3 tomater
200 g röd spetspaprika
2 msk olivolja
salt
peppar
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
400 g halloumi eller grillost
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
4 port ris eller bulgur
Ajvarkräm
1 1/2 dl ajvar relish (stark)
2 dl lätt crème fraiche eller matyoghurt
60 g pinjenötter
65 g mangold eller salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4158 KJ / 994 kCal
Fett59 g
Salt6 g
Kolhydrater74 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen är pricken över i. Mycket gott.
Britta
2024-07-09Ingen höjdare tyvärr.
Maria
2024-02-10Fantastiskt gott och en festlig rätt
Sarah
2021-04-26