Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.

Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Ingredienser

4 portioner
1 citron
1 hjärtsallad
1 dl hasselnötter
250 g vit sparris
125 g salladslök
50 g smör
4 kalkonkorvar
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 ägg
1 msk citronsaft

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2494 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt1.8 g
Kolhydrater9 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept