Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd

Dessa ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd är ett lyxigt och festligt recept med himmelska smaker. Trots det tar det max en halvtimme att tillaga, så det passar lika bra till vardagslyx som till fest. Garanterat förtjusande gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Låt sparris och musslor rinna av. Fördela i lätt smorda ugnssäkra portionsformar eller en stor form.
  3. Hacka nötterna. Rör matfettet mjukt. Smula i ädelosten och rör till en smidig smet.
  4. Blanda i nötter, persilja och bröd. Klicka blandningen över sparris och musslor. Gratinera ca 5 minuter.
  5. Servera med bröd och grönsallad.

Tips

Nötterna kan ersättas med solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar stångsparris (à 250 g)
  • 1 burk musslor i vatten (à 425 g)
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g smör eller margarin
  • 100 g ädelost
  • 1/2 dl hackad färsk eller fryst persilja
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?