Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör
En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.
Ingredienser
4 portioner
1 citron
1 hjärtsallad
1 dl hasselnötter
250 g vit sparris
125 g salladslök
50 g smör
4 kalkonkorvar
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 ägg
1 msk citronsaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2494 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt1.8 g
Kolhydrater9 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer