Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.

Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Ingredienser

4 portioner
1   citron
1   hjärtsallad
1 dl  hasselnötter
250 g  vit sparris
125 g  salladslök
50 g  smör
4   kalkonkorvar
1 msk  smör
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar
4   ägg
1 msk  citronsaft

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalkonkorven.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2494 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt1.8 g
Kolhydrater9 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissallad med ägg och basilikadressing
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga