Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

3
0
Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.

Skriv ut
Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Ingredienser

4 portioner
1
citron
1
hjärtsallad
1 dl
hasselnötter
250 g
vit sparris
125 g
salladslök
50 g
smör
4
kalkonkorvar
1 msk
smör
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
4
ägg
1 msk
citronsaft

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalkonkorven.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2494 KJ / 607 kCal
Fett 47 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 9 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept