Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C och sätt in en plåt.
  2. Skölj och riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. Ansa och lossa salladsbladen. Grovhacka nötterna.
  3. Skär bort ca 2 cm av den nedre delen på sparrisen och skala den. Ansa salladslöken.
  4. Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötter, blanda ner citronsaft, citronskal och nötter och håll varmt.
  5. Dela korvarna på längden. Stek dem i hälften av smöret i en stekpanna och lägg på plåten i ugnen.
  6. Stek sparrisen och salladslöken runt om i olivoljan ca 4 minuter eller till sparrisen är mjuk. Krydda med salt och peppar och lägg på plåten i ugnen.
  7. Stek äggen i resten av smöret.
  8. Fördela salladen på tallrikarna. Ta fram plåten och lägg sparris och korv ovanpå salladen. Lägg på ägg och ringla över citron- och nötsmöret.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalkonkorven.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1 hjärtsallad
  • 1 dl hasselnötter
  • 250 g vit sparris
  • 125 g salladslök
  • 50 g smör
  • 4 kalkonkorvar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2494 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept