Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

En lyxig sallad med råstekt vit sparris och brynt hasselnötssmör är en festrätt med vårkänsla. Tillsammans med kalkonkorv och krämigt stekt ägg som får rinna ner i sparrissalladen blir det en matig lunch eller middagsrätt.

Råstekt vit sparris med kalkonkorv, ägg och brynt citron- och hasselnötssmör

Ingredienser

4 portioner
1   citron
1   hjärtsallad
1 dl  hasselnötter
250 g  vit sparris
125 g  salladslök
50 g  smör
4   kalkonkorvar
1 msk  smör
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar
4   ägg
1 msk  citronsaft

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kalkonkorven.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2494 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt1.8 g
Kolhydrater9 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med hasselnötter
Betyg 3.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga