Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tunnbrödswrap med halloumisallad

Man ska aldrig underskatta tunnbrödsrullen som grund för en matig måltid. I denna variant fyller du dessa wrap med en klick tomatpesto och en fräsch blandning av citron, salladsärtor, halloumi och hjärtsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ihop citronsaft, citronskal och olivolja i en bunke. Hyvla remsor av halloumin med en potatisskalare. Skär salladsärtorna i tunna strimlor. Ansa och strimla salladen.
  2. Blanda sallad och salladsärtor med citronoljan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred peston på tunnröden. Lägg salladen och halloumin på mitten av bröden och rulla ihop till wraps.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt tunnbröd eller tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt pesto mot soltorkad tomatcréme.
Gör laktosfri: byt till en laktosfri halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal från 1/2 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 200 g halloumiost
  • 150 g salladsärtor
  • 1 hjärtsallad
  • salt och peppar
  • 4 msk pesto tomat
  • 4 bitar mjukt korntunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2015 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept