Tunnbrödswrap med halloumisallad

Man ska aldrig underskatta tunnbrödsrullen som grund för en matig måltid. I denna variant fyller du dessa wrap med en klick tomatpesto och en fräsch blandning av citron, salladsärtor, halloumi och hjärtsallad.

Ingredienser
4 portioner
skal från 1/2 citron
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
200 g halloumi
150 g salladsärtor
1 hjärtsallad
salt och peppar
4 msk pesto tomat
4 bitar mjukt korntunnbröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt tunnbröd eller tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och byt pesto mot soltorkad tomatcréme.
Gör laktosfri: byt till en laktosfri halloumi.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 482 kCal
Fett29.2 g
Salt2.21 g
Kolhydrater35.4 g
Protein17.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer