UNDER 30 MIN | Medel

Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread

En riktigt fräsch och mättande vegomacka, fylld med gyllenstekt halloumi, sallad, hyvlad blomkål och en krämig röra gjord på mixade ärtor och cashewnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spread: Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Mixa ärtor, cashewnötter, citronsaft och vatten i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt.
  3. Fyllning: Ansa hjärtsalladen och plocka av bladen. Skär blomkålen i buketter och hyvla eller skär i tunna skivor.
  4. Skiva halloumin och stek den gyllene i oljan i en stekpanna på medelvärme.
  5. Bred ärt- och cashewspread på underdelarna. Lägg på sallad, halloumi, blomkål och solrosskott. Lägg på överdelarna.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärt- och cashewspread
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • salt
Fyllning
  • 1 hjärtsallad
  • 1/4 blomkålshuvud
  • 400 g halloumi
  • 2 msk olja
  • 4 surdegsbröd (gärna solglimt)
  • 1 dl solrosskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 2945 kJ / 704 kCal