Rårissallad med linser och gremolata

63
2 Klimatsmart
Rårissallad med linser och gremolata

Råris ger fint tuggmotstånd i en matig sallad. Rårissalladen förstärks med röda linser, råhyvlad morot, avokado och flower sprouts. Sproutsen är en mild och vacker korsning mellan brysselkål och grönkål som smakar fint till varmrökt lax och gremolata.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rårissallad med linser och gremolata

Ingredienser

4 portioner

Gremolata

1 dl
fryst hackad persilja
2
skalade vitlöksklyftor
1 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
olivolja
1 1/2 krm
salt
1/2 krm
peppar

Sallad

1
förp kokta röda linser (à 400 g)
1
morot
1
avokado
300 g
flower sprouts (eller grönkål)
2 msk
rapsolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
3 dl
kokt råris
150 g
varmrökt lax
1/2 dl
torkade tranbär
1/2 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut varmrökt lax mot räkor, grillad kyckling eller tofu.

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Saloua

10/30/2018

❤️❤️❤️

Solveig

8/31/2016

Jag förordar att vi använder ett svenskt namn på "flower sprouts". Mitt förslag är rosettkål. I Norge, där de är duktiga på att finna egna ord på nya företeelser, har de också landat i det namnet. http://www.dagbladet.no/2015/10/14/tema/mat/matsiden/rosettkal/gronnkal/41491046/

Näringsvärde per portion

Energi 2814 KJ / 672 kCal
Fett 42 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept