Rårissallad med linser och gremolata
Råris ger fint tuggmotstånd i en matig sallad. Rårissalladen förstärks med röda linser, råhyvlad morot, avokado och flower sprouts. Sproutsen är en mild och vacker korsning mellan brysselkål och grönkål som smakar fint till varmrökt lax och gremolata.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
Gremolata
1 dl fryst hackad persilja
2 skalade vitlöksklyftor
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Sallad
1 förp kokta röda linser (à 400 g)
1 morot
1 avokado
300 g flower sprouts (eller grönkål)
2 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl kokt råris
150 g varmrökt lax
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2814 KJ / 672 kCal
Fett42 g
Salt2.6 g
Kolhydrater40 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott, ett riktigt höjdarrecept!
Erik
2021-08-13❤️❤️❤️
Saloua
2018-10-30Jag förordar att vi använder ett svenskt namn på "flower sprouts". Mitt förslag är rosettkål. I Norge, där de är duktiga på att finna egna ord på nya företeelser, har de också landat i det namnet. http://www.dagbladet.no/2015/10/14/tema/mat/matsiden/rosettkal/gronnkal/41491046/
Solveig
2016-08-31