Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sweet potato fries

Pommes frites på sötpotatis är bara så gott! Men i stället för att fritera den läckert orangea sötpotatisen skär vi den i stavar och rostar i ugnen. Genom att först blanda sötpotatisstavarna med majsstärkelse blir de extra krispiga och goda. Godast nygjorda!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär i cm-tjocka strimlor eller stavar. Torka dem torra med hushållspapper. Lägg i en bunke och blanda med majsstärkelsen.
  3. Sprid ut potatisen på en bakpappersklädd plåt, de får inte ligga tätt så de fastnar i varandra. Pensla med olja runt om. Krydda med salt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, eller tills stavarna har fått fin färg och krispig yta. Vänd efter halva tiden. Passa noga så att de inte bränns.
  5. Servera genast, gärna till Rårissallad med linser och gremolata.

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • ca 2 msk rapsolja
  • 3 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 201 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer