UNDER 60 MIN | Medel

Sweet potato fries

Pommes frites på sötpotatis är bara så gott! Men i stället för att fritera den läckert orangea sötpotatisen skär vi den i stavar och rostar i ugnen. Genom att först blanda sötpotatisstavarna med majsstärkelse blir de extra krispiga och goda. Godast nygjorda!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär i cm-tjocka strimlor eller stavar. Torka dem torra med hushållspapper. Lägg i en bunke och blanda med majsstärkelsen.
  3. Sprid ut potatisen på en bakpappersklädd plåt, de får inte ligga tätt så de fastnar i varandra. Pensla med olja runt om. Krydda med salt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, eller tills stavarna har fått fin färg och krispig yta. Vänd efter halva tiden. Passa noga så att de inte bränns.
  5. Servera genast, gärna till Rårissallad med linser och gremolata.

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • ca 2 msk rapsolja
  • 3 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 201 kCal