Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

34
1 Klimatsmart
Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

Fantastisk god och krämig pastarätt med smak av ljuvlig pancetta och råstekt kål. Det krämiga står grädden för som blandas till en sås med svamp, lök och matlagningsvin. Fräst pancetta och den milda lite nötiga råstekta kålen gör att denna pastarätt är oemotståndligt god.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Strozzapreti med pancetta och råstekt kål

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna strozzapreti)
250 g
champinjoner
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
1
förp flower sprouts (à 150 g)
160 g
skuren pancetta
1/2
kruka persilja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Magnus

5/2/2020

Hittade inte flower sprouts så jag körde på små brysselkål. Bytte också pancettan mot rökt sidfläsk. Mycket gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2692 KJ / 644 kCal
Fett 37 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 54 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept