Strozzapreti med pancetta och råstekt kål
Fantastisk god och krämig pastarätt med smak av ljuvlig pancetta och råstekt kål. Det krämiga står grädden för som blandas till en sås med svamp, lök och matlagningsvin. Fräst pancetta och den milda lite nötiga råstekta kålen gör att denna pastarätt är oemotståndligt god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti)
250 g champinjoner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1 förp flower sprouts (à 150 g)
160 g skuren pancetta
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2692 KJ / 644 kCal
Fett37 g
Salt3.6 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hittade inte flower sprouts så jag körde på små brysselkål. Bytte också pancettan mot rökt sidfläsk. Mycket gott.
Magnus
2020-05-02