Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sega tranbärsrutor med vit choklad

Ett mumsigt recept på sega tranbärsrutor med vit choklad som passar bra att servera till kaffet eller som snacks. Du gör kakorna av bland annat choklad, havregryn, tranbär, smör och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm (för 16 bitar), med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka chokladen. Blanda choklad, havregryn, tranbär, pumpakärnor och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  4. Blanda smör, socker och rapsolja i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 2 minuter. Ta från värmen.
  5. Vispa ner äggvitan när smeten svalnat. Vänd ner äggsmeten i grynblandningen och arbeta samman noga. Häll smeten i formen och bre ut den jämnt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter ca halva tiden så att den inte bränns.
  7. Låt kakan kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.

Tips

Tranbären går att ersätta med torkade lingon eller russin.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 äggvita
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer