Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon
Den lilla fina kålsorten flower sprouts kan du hitta svenskodlad under vinterhalvåret. En delikat grön- och lilafärgad kål som är perfekt att steka hel. I den här snabba kålrätten får sproutsen sällskap i pannan med rökig bacon och grädde. Rejäl vintermat som toppas med lingon.
Ingredienser
2 portioner
1 dl lingon
1 gul lök
1/2 paket torrsaltat bacon (à 140 g)
200 g flower sprouts
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärningar)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2031 KJ / 485 kCal
Fett42 g
Salt3.15 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer