Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon

Den lilla fina kålsorten flower sprouts kan du hitta svenskodlad under vinterhalvåret. En delikat grön- och lilafärgad kål som är perfekt att steka hel. I den här snabba kålrätten får sproutsen sällskap i pannan med rökig bacon och grädde. Rejäl vintermat som toppas med lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen.
  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Ansa ev. kålen.
  3. Stek baconet i en stekpanna, när fettet börjar släppa tillsätts löken. Fortsätt steka tills löken börjar bli mjuk.
  4. Lägg kålen i pannan och stek med den 2-3 minuter under omrörning. Häll på grädde och buljong. Koka ihop ca 2 minuter, rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Strö på lingonen och servera.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl lingon
  • 1 gul lök
  • 1/2 paket torrsaltat bacon (à 140 g)
  • 200 g flower sprouts
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärningar)
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2031 kJ / 485 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer