Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon

0
0
Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon

Den lilla fina kålsorten flower sprouts kan du hitta svenskodlad under vinterhalvåret. En delikat grön- och lilafärgad kål som är perfekt att steka hel. I den här snabba kålrätten får sproutsen sällskap i pannan med rökig bacon och grädde. Rejäl vintermat som toppas med lingon.

Skriv ut
Flowersprouts med rökt sidfläsk, grädde och lingon

Ingredienser

2 portioner
1 dl
lingon
1
gul lök
1/2
paket torrsaltat bacon (à 140 g)
200 g
flower sprouts
1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärningar)
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2031 KJ / 485 kCal
Fett 42 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 13 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept