Ugnspannkaka med flower sprouts och äpple
Ugnspannkaka är bekvämmat som brukar uppskattas av hela familjen. Toppad med kålfräs och äpplen blir pannkaksmiddagen inte bara grönare utan också snyggare. Den lilla delikata kålsorten flower sprouts kan du hitta svenskodlad under vinterhalvåret och är perfekt att steka hel men den går bra att byta ut till strimlad grönkål.
Ingredienser
4 portioner
350 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 rödlök
1 äpple
150 g flower sprouts
2 msk olja
salt
svartpeppar
Till servering
rårörda lingon eller lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl lingon.
Energi3385 KJ / 809 kCal
Fett48 g
Salt3.8 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott som vardagsmat och rolig variaton med kålfräset.
Maria
2021-12-07Jättegott. Fast jag tror inte att kålfräset var något som passade mig och frugan
Niklas
2019-02-24