Ugnspannkaka med flower sprouts och äpple

3
1
Ugnspannkaka med flower sprouts och äpple

Ugnspannkaka är bekvämmat som brukar uppskattas av hela familjen. Toppad med kålfräs och äpplen blir pannkaksmiddagen inte bara grönare utan också snyggare. Den lilla delikata kålsorten flower sprouts kan du hitta svenskodlad under vinterhalvåret och är perfekt att steka hel men den går bra att byta ut till strimlad grönkål.

Skriv ut
Ugnspannkaka med flower sprouts och äpple

Ingredienser

4 portioner
350 g
tärnat bacon
4
ägg
8 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
4 dl
vetemjöl
1
rödlök
1
äpple
150 g
flower sprouts
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

rårörda lingon eller lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl lingon.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Niklas

2/24/2019

Jättegott. Fast jag tror inte att kålfräset var något som passade mig och frugan

Näringsvärde per portion

Energi 3385 KJ / 809 kCal
Fett 48 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 60 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept