Ramslökssoppa

Låt ramslök sätta färg och smak på vårens godaste soppa! Resultatet blir knallgrönt och krämigt, med ramslökens unika smak som påminner om gräslök och vitlök. Servera med löskokta ägghalvor och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl ägg men exkl bröd.
Energi1641 KJ / 392 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stJättegod! Hoppade över schalottenlöken. Enkel att tillaga.
Ulla-britt
Fantastiskt gott! Om man uppskattar ramslök.
Iris lilian
Hutlösa mängder ramslök men minimalt med smak. Välj en annan soppa
Andreas
Supergott! Ny favorit
Sofia
Även räkor är gott o lägga i tallriken, smörstekta brödtärningar är gott o lägga överst
Lena
Tunn och smaklös. Knappt, om någon, smak av ramslök. Tyvärr mkt besviken.
Therese
Tunn och smaklös soppa. Hade önskat mer ramslöksmak.
Jenny
God och smakfull soppa! Vi tillsatte lite parmesan och tryffelolja som en smakförhöjare. Mycket gott med ägg till.
Karin
Smakar ingenting enligt receptet
Alvin
Smakar ingenting helt fel proportioner
Helena