Ramslökssoppa
Låt ramslök sätta färg och smak på vårens godaste soppa! Resultatet blir knallgrönt och krämigt, med ramslökens unika smak som påminner om gräslök och vitlök. Servera med löskokta ägghalvor och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 msk smör
1 dl vitt vin
6 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
150 g ramslök
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Till servering
4 löskokta ägg
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl ägg men exkl bröd.
Energi1641 KJ / 392 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Ny favorit
Sofia
2024-05-03Även räkor är gott o lägga i tallriken, smörstekta brödtärningar är gott o lägga överst
Lena
2024-05-02Tunn och smaklös. Knappt, om någon, smak av ramslök. Tyvärr mkt besviken.
Therese
2024-04-29