Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
6
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

En krämig soppa gjord på mandel toppad med regnbågsrom och dill är både lyxigt, elegant och magiskt gott att servera som förrätt! Grädde, smör, fond och vinäger sätter också smak på soppan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

Ingredienser

6 portioner
1/2 silverlök
150 g skalad sötmandel
25 g smör
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
7 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sherry- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar

Till servering

80 g regnbågs-, sik- eller löjrom
1/2 dl hackad rostad sötmandel
dillvippor
olivolja
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Smakmässigt helt fantastisk! Men hur får man romen att flyta? så tråkigt att den sjönk direkt och upplägget inte blev så fint som på bilden!

Anne-sofie

2021-05-09

Jättegod! Blev fin, tjock och krämig. Lät blendern jobba i nästan 1-2 min för att mandlarna skulle bli ordentligt mixade

Elsa

2021-05-02

Jättegod men siktade inte alla mandlarna utan mixade dem så soppan blev tjockare

Anna

2021-04-29

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Löjromschips med citruscrème
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjromscrostini med avokadokräm
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromsråraka
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga