Mandelsoppa med regnbågsrom och dill
En krämig soppa gjord på mandel toppad med regnbågsrom och dill är både lyxigt, elegant och magiskt gott att servera som förrätt! Grädde, smör, fond och vinäger sätter också smak på soppan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
6 portioner
1/2 silverlök
150 g skalad sötmandel
25 g smör
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
7 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sherry- eller rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Till servering
80 g regnbågs-, sik- eller löjrom
1/2 dl hackad rostad sötmandel
dillvippor
olivolja
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein11 g
Kommentarer
Smakmässigt helt fantastisk! Men hur får man romen att flyta? så tråkigt att den sjönk direkt och upplägget inte blev så fint som på bilden!
Anne-sofie
2021-05-09Jättegod! Blev fin, tjock och krämig. Lät blendern jobba i nästan 1-2 min för att mandlarna skulle bli ordentligt mixade
Elsa
2021-05-02Jättegod men siktade inte alla mandlarna utan mixade dem så soppan blev tjockare
Anna
2021-04-29