Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

10
6
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

En krämig soppa gjord på mandel toppad med regnbågsrom och dill är både lyxigt, elegant och magiskt gott att servera som förrätt! Grädde, smör, fond och vinäger sätter också smak på soppan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Mandelsoppa med regnbågsrom och dill

Ingredienser

6 portioner
1/2
silverlök
150 g
skalad sötmandel
25 g
smör
2 msk
konc kyckling- eller grönsaksfond
7 dl
vatten
1 1/2 dl
vispgrädde
2 tsk
sherry- eller rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

80 g
regnbågs-, sik- eller löjrom
1/2 dl
hackad rostad sötmandel
-
dillvippor
-
olivolja
-
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: väj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.

Gör så här

Tips

Vill du göra rätten lakto-vegetarisk: använd tångkaviar istället för rom.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anne-sofie

2021-05-09

Smakmässigt helt fantastisk! Men hur får man romen att flyta? så tråkigt att den sjönk direkt och upplägget inte blev så fint som på bilden!

Elsa

2021-05-02

Jättegod! Blev fin, tjock och krämig. Lät blendern jobba i nästan 1-2 min för att mandlarna skulle bli ordentligt mixade

Anna

2021-04-29

Jättegod men siktade inte alla mandlarna utan mixade dem så soppan blev tjockare

Näringsvärde per portion

Energi 1493 KJ / 357 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 3 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept