Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

En superfräsch soppa med smak av potatis och sparris, som serveras kyld och ska därför stå i kylskåpet fram tills att den serveras. Med andra ord perfekt att förbereda! Garnera med gräslök innan servering!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

Ingredienser

10 portioner
150 g  potatis (mjölig sort)
6 dl  vatten
1 dl  torrt vitt vin
3 msk  konc grönsaksfond
500 g  vit sparris
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
gräslök till garnering

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. 
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Näringsvärdet är beräknad per portion exklusive västerbottenschips.

Gör så här

Tips

Håll soppan sval och fräsch i termos!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi527 KJ / 126 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vit sparrissoppa
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majskyckling med dragonsky
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarbubbel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med risotto primavera
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk löksoppa
Betyg 3.8 av 5.
65 personer har röstat
Under 60 min att tillaga