Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

En superfräsch soppa med smak av potatis och sparris, som serveras kyld och ska därför stå i kylskåpet fram tills att den serveras. Med andra ord perfekt att förbereda! Garnera med gräslök innan servering!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

Ingredienser

10 portioner
150 g  potatis (mjölig sort)
6 dl  vatten
1 dl  torrt vitt vin
3 msk  konc grönsaksfond
500 g  vit sparris
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
gräslök till garnering

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. 
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Näringsvärdet är beräknad per portion exklusive västerbottenschips.

Gör så här

Tips

Håll soppan sval och fräsch i termos!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi527 KJ / 126 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Chèvregratinerad sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Bakad risotto med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommarbubbel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vårsoppa med lax och pocherat ägg
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga