ÖVER 60 MIN | Medel

Isad sparris- och potatissoppa med västerbottenschips

En superfräsch soppa med smak av potatis och sparris, som serveras kyld och ska därför stå i kylskåpet fram tills att den serveras. Med andra ord perfekt att förbereda! Garnera med gräslök innan servering!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär resten i bitar.
  2. Koka potatisen med vatten, vin och fond i en kastrull ca 8 minuter. Tillsätt sparrisen och koka ytterligare ca 5 minuter, tills sparrisen är mjuk.
  3. Ta från värmen och mixa slätt med stavmixer eller i matberedare. Sila soppan genom en finmaskig sil. Rör ner grädden. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ soppan i kylen tills den är kall.
  4. Tillsätt ev lite kallt vatten vid servering om soppan känns tjock. Servera gärna i snapsglas tillsammans med Västerbottenschips. Garnera med finhackad gräslök.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. 
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Näringsvärdet är beräknad per portion exklusive västerbottenschips.

Tips

Håll soppan sval och fräsch i termos!

Ingredienser

Portioner: 10
  • 150 g potatis (mjölig sort)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 msk konc grönsaksfond
  • 500 g vit sparris
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • gräslök till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 527 kJ / 126 kCal