Sparris med ramslökssmör
Två våriga smaker i samma rätt, grön sparris och ramslök, de passar perfekt tillsammans. Koka sparrisen lätt och servera den tillsammans med det smakrika ramslökssmöret och fint krisp som görs av rågbrödstärningar.
Ingredienser
4 portioner
2 skivor grovt rågbröd
125 g rumsvarmt smör
25 g ramslök (25 g motsvarar 2 1/2 dl finstrimlad)
1 msk kapris
salt
svartpeppar
500 g grön sparris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1274 KJ / 305 kCal
Fett26 g
Salt0.9 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
Låter gott! Kan man utesluta kapris, eller blir det bättre att ersätta kapris med något annat?
Carolin
2024-03-22Hej Carolin! Ja ,det går fint att bara utesluta kaprisen. Om du vill, så kan du prova att ta en finhackad schalottenlök och ersätta med. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Så enkelt och mycket gott.
Marjaana
2022-05-29