Köttbullar med kokosmjölk
Skippa stekos, laga köttbullarna i ugnen! Ett smart knep som du också sparar tid på. En riktigt fräsch sallad med smaker från Asien får du med ärtskott, pressad limesaft och sesamfrön. Kålfräset med kokosmjölk blir en gräddig sås till köttbullarna. Spännande smaker som serveras med kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olja
4 port ris
Ärt- och sesamsallad
100 g ärtskott
1 msk limesaft
1 msk sesamfrö
2 tsk olja
Kålfräs
1 gul lök
2 msk riven ingefära
200 g svartkål
1 tsk olja
1 msk currypasta
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3459 KJ / 827 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater60.3 g
Protein35 g
Kommentar
God smak, men lite omständigt att laga. Använde formbar vegofärs istället, men nästa gång blir det färdiga vegobullar istället.
Lina
2024-04-15