Köttbullar med kokosmjölk

10
0
Köttbullar med kokosmjölk

Skippa stekos, laga köttbullarna i ugnen! Ett smart knep som du också sparar tid på. En riktigt fräsch sallad med smaker från Asien får du med ärtskott, pressad limesaft och sesamfrön. Kålfräset med kokosmjölk blir en gräddig sås till köttbullarna. Spännande smaker som serveras med kokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Köttbullar med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olja
4 port ris

Ärt- och sesamsallad

100 g ärtskott
1 msk limesaft
1 msk sesamfrö
2 tsk olja

Kålfräs

1 gul lök
2 msk riven ingefära
200 g svartkål
1 tsk olja
1 msk currypasta
2 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3459 KJ / 827 kCal
Fett 487 g
Kolhydrater 603 g
Protein 350 g
Läs mer om näringsvärden