Ramen med röd curry och kycklingbullar

2
1
Ramen med röd curry och kycklingbullar

Värmande god ramen med smakrika kycklingbullar och härligt krämig buljong. Krämigheten får du från kokosmjölken och en god och alldeles lagom hetta kommer från currypastan och ingefäran, som även rivs ner i kycklingbullarna. Servera grytan rykande varm, toppad med sesamfrön.

Ramen med röd curry och kycklingbullar

Ingredienser

6 portioner

Kycklingköttbullar

3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
800 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
1 tsk salt
olja (till ugnsformen)

Ramen

300 g purjolök
2 cm färsk ingefära
2 broccoli (à 250 g)
2 msk rapsolja
3 msk röd currypasta
2 msk tomatpuré
2 förp kokosmjölk (à 250 g)
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 lime
1 tsk salt
300 g ramennudlar
1 msk svarta sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Tove

2023-01-23

Väldigt gott och blev en rolig upplevelse, både att göra maten och att äta den!

Näringsvärde per portion

Energi 3016 KJ / 721 kCal
Fett 37 g
Salt 44 g
Kolhydrater 48 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden