Ramen med röd curry och kycklingbullar
Värmande god ramen med smakrika kycklingbullar och härligt krämig buljong. Krämigheten får du från kokosmjölken och en god och alldeles lagom hetta kommer från currypastan och ingefäran, som även rivs ner i kycklingbullarna. Servera grytan rykande varm, toppad med sesamfrön.
Ingredienser
6 portioner
Kycklingköttbullar
3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
800 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
1 tsk salt
olja (till ugnsformen)
Ramen
300 g purjolök
2 cm färsk ingefära
2 broccoli (à 250 g)
2 msk rapsolja
3 msk röd currypasta
2 msk tomatpuré
2 förp kokosmjölk (à 250 g)
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 lime
1 tsk salt
300 g ramennudlar
1 msk svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3016 KJ / 721 kCal
Fett37 g
Salt4.4 g
Kolhydrater48 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog räkor istället pga ont om tid vilket fungerade bra
Linda
2023-04-26Väldigt gott och blev en rolig upplevelse, både att göra maten och att äta den!
Tove
2023-01-23