Ramen med svamp och böngroddar
Ramen med svamp och böngroddar är en perfekt soppa till vardagsmiddag. Sambal oelek, salladslök och japansk soja ger extra djup åt buljongen. Nudlar, pak choi och ägg ger mättnad, toppa ramensoppan med koriander. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2024
Ingredienser
4 portioner
6 ägg
250 g färska champinjoner
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 l svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
4 port äggnudlar eller ramennudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 kruka koriander
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott . Enkelt, smakrikt och fräscht, kan varieras med mycket annat
Yvonne
2024-05-02Gott och fräscht!
Maria
2024-02-13Mycket god och lätt att variera med andra tillbehör! Kommer användas ofta som bas!
Lillemor
2023-01-16