Ramen med svamp och böngroddar

10
1 Klimatsmart
Ramen med svamp och böngroddar

Ramen med svamp och böngroddar är en perfekt soppa till vardagsmiddag. Sambal oelek, salladslök och japansk soja ger extra djup åt buljongen. Nudlar, pak choi och ägg ger mättnad, toppa ramensoppan med koriander. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022

Ramen med svamp och böngroddar

Ingredienser

4 portioner
6 ägg
250 g färska champinjoner
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 l svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
4 port ramennudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 kruka koriander
1 förp färska böngroddar (à 180 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.




Gör så här

Tips

Strö gärna över lite rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Ulrika

2022-02-23

Supergott tyckte hela familjen! Kul när det kommer lite ”udda” recept i matkassen, det uppskattas mycket 🙂

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 480 kCal
Fett 16 g
Salt 4 g
Kolhydrater 56 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden