Kycklingramen med pak choi och ägg
Ramen behöver faktiskt inte ta flera dagar att tillaga. Buljongen reds direkt i pannan där kycklingen stekts, och den smaksätts med chili och soja. Självklara tillbehör är kokt ägg (precis lagom mjukkokt), salladslök, böngroddar och givetvis ramennudlar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
4 port ramennudlar
1 röd peppar (chili)
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrö
2 msk japansk soja
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 420 kCal
Fett12 g
Salt3.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Adderade sesamolja lite ingefära och sojabönor Blev bra. Lite salt oxå
Ann
2024-02-23Gjorde denna med halloumi istället för kyckling och resultatet blev fantastiskt. Ger receptet 5/5 ⭐️
Mariette
2023-11-07Jag tyckte att det var väldigt gott men groddarna och pak choi’en blir väldigt smak lösa.
Louise
2021-06-28