Kycklingramen med pak choi och ägg

18
3 Klimatsmart
Kycklingramen med pak choi och ägg

Ramen behöver faktiskt inte ta flera dagar att tillaga. Buljongen reds direkt i pannan där kycklingen stekts, och den smaksätts med chili och soja. Självklara tillbehör är kokt ägg (precis lagom mjukkokt), salladslök, böngroddar och givetvis ramennudlar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Kycklingramen med pak choi och ägg

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
4 port ramennudlar
1 röd peppar (chili)
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrö
2 msk japansk soja
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Servera rätten med lite hackade jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Louise

2021-06-28

Jag tyckte att det var väldigt gott men groddarna och pak choi’en blir väldigt smak lösa.

David

2021-06-04

Väldigt smaklöst. Hade nog varit godare att göra på en kycklingbuljong.

Linda

2021-02-13

Jättegott men det blev lite för lite buljong till den mängden nudlar och grönsaker. Nästa gång kommer vi ha mer buljong.

Näringsvärde per portion

Energi 1768 KJ / 420 kCal
Fett 12 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden