Kokosramen med kycklingfärs
Ramen är från början en japansk nudelsoppa som de senaste åren blivit populär i vårt land. Den kan varieras i det oändliga, här har vi baserat den på broccoli, kycklingfärs och kokosmjölk. Med vitlök och röd curry får den lite sting. Smaka av efterhand så att du blir nöjd. Toppa rätten med knapriga sesamfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk röd currypasta (eller se tips)
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
salt
peppar
4 port äggnudlar (gärna ramennudlar)
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 565 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och omtyckt av hela familjen. Jag lade till japansk soja, sesamolja och gochujang för en fylligare smak.
Veronica
2024-11-05Lätt å laga och barnen åt.
Malin
2024-01-23Snabb och enkel rätt, men otroligt god. Snälla smaker men absolut inte smaklös. Kommer absolut göra om denna.
Fanny
2023-11-19