Ramen med kryddig fläskfärs

Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
12 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
300 g fläskfärs
2 msk neutral olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 - 3 msk sambal badjak eller sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk finstrimlad ingefära
2 strimlade salladslökar
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
3 msk vit misopasta
3 msk tahini (sesampasta)
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett38 g
Salt9 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Håller dock med om
Lisa
2025-05-25Gott! Men tolkade det som häften av sambal oeleken men all soja ner i färsen
Siri
2025-01-04Hoppade över ingefäran och bytte ut sambal mot Toban Djan och avslutade med en klick "ground chili & garlic oil" för lite extra hetta, mums! En perfekt vardagsmiddag fylld med smaker och umami på under 20 min, fantastiskt!
Cecilia
2024-01-24