Ramen med champinjoner och ingefära
Ramensoppa är en enkel rätt att variera. I den här vegovarianten får härligt vitlöksstekta champinjoner gott sällskap av ingefära, soja och grönsaker. Självklart med kokta ägghalvor på toppen. Förbered dig för en smakresa som är både lättlagad, god och mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
250 g champinjoner
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
15 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk japansk soja
4 port ramennudlar
250 g sojabönor
2 msk riven färsk ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1763 KJ / 418 kCal
Fett15 g
Salt3.6 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Följde tipsen om mer kryddor, blev väldigt bra! Mer soja, mer ingefära, mer vitlök och även chiliflakes.
Eva-lisa
2023-06-26Jättegot, men det behövde mer av all smak. Tillsatte, sesmolja, chili, mer ingefära och mer vitlök. Serverade med vårlök på toppen. I övrigt som receptet.
Helena
2023-05-09Ganska smaklös om du gör enligt receptet. Öka på med ingefära o soja o tillsätt chili eller sambal så blir det en god rätt som även ungarna gillade.
Karin
2023-01-11