Ramen med böngroddar och koriander
Ramen med böngroddar och koriander är en smakrik japansk nudelsoppa som i detta recept har ett härligt sting av vitlök och chili. Varje tugga blir en ny upplevelse med krispiga böngroddar, umami-rika champinjoner, japanska nudlar och krämigt ägg. Toppa soppan med koriander om du gillar det!
Ingredienser
4 portioner
Vitlökspasta
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 röd chili
1/2 dl sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger
Soppa
6 ägg
3 morötter
250 g champinjoner
1 msk olja
1 1/2 l svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk japansk soja
4 port ramennudlar
125 g pak choi
6 salladslökar
1 kruka koriander
1/2 ask böngroddar (à ca 180 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 572 kCal
Fett29 g
Salt5 g
Kolhydrater50 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. La till ingefära i vitlökskrämen. Honung, sesamolja och misopasta i buljongen. Mycket gott.
Richard
2022-04-02Gott! Jag tog en umami buljongtärning plus en halv tärning svampbuljong och lät koka lite längre. Svårt att mixa sesamfrön och chili vitlök olja så tipset är att hälla i lite vatten för att ha en bättre chans till att få det uppläst någorlunda.
Nikolina
2021-11-03Jättegott! Blir bäst med äggnudlar enligt receptet och vi hade lite extra chili
Isabelle
2021-06-04