Räksoppa med aioli

Världens godaste räksoppa, som inte tar så lång tid att tillaga. Perfekt! Räksoppan lagar du med frysta räkor, passerade tomater, morötter och bakpotatis. Toppa med färsk persilja och aioli och ät tillsammans med värmda baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1/2 förp morötter (à 500 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
500 g passerade tomater
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
2 bake off baguetter (à 150 g)
Aioli
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3657 KJ / 874 kCal
Fett55 g
Salt5.4 g
Kolhydrater65 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade i lite sambal oelek på inrådan av tidigare recensent. Mixade soppan efter att potatis och morötter kokat så det endast blev några fasta småbitar.
Catarina
2025-06-09Går det lika bra med 300 gram vanlig potatis? Varför bakpotatis?
Catarina
2025-05-28Hej Catarina! Så klart går det bra med vanlig potatis. Det här receptet har varit med i Icas Matkasse och då är det enkelt att skicka med en bakpotatis i kassen istället för några vanliga. Det är det enkla svaret! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-30Mycket gott! La till en skvätt whiskey, två hackade surimis och oxfond samt två päron, 5 äpple, 15 jordnötter och en jordgubbe för att jag längtar till sommaren.
Victor
2023-03-13