Lasagnesoppa
När tiden inte räcker till för att laga en klassisk lasagne – gör en soppvariant av den populära pastagratängen istället! En enkel, god och matig soppa med köttfärs, tomater och fylld pasta som toppas med riven ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs eller vegofärs
2 msk olja
1 förp Mutti Passata passerade tomater (à 500 g)
1 nöt- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk chilipulver eller chiliflakes (1 tsk chilipulver motsvarar 1/2 tsk chiliflakes)
5 dl vatten
250 g färsk fylld pasta (gärna med ostfyllning)
2 dl riven ost (gärna parmesan eller annan lagrad ost)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2582 KJ / 611 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater27 g
Protein37 g
Kommentarer
Vi tog lite extra chiliflakes och örter i som andra tipsat om och det var både smidigt och gott.
Yasmin
2024-12-04God vardagssoppa med liten insats!
Viktoria ann-ch
2023-11-11Lyssnade på Björn och kryddade extra med lökpulver, oregano och basilika. Socker tycker jag dock inte behövdes. Barn och vuxna tyckte om det. Väldigt lättlagat. Tips: vitlöksbröd till blir perfekt!
Ida
2023-09-03