Fettuccine med tomat- och zucchinisås
Ingen vecka är komplett utan ett pastarecept! En härlig syrlig tomat- och zucchinisås får puttra på plattan och fylla köket med fantastiska aromer! Häll denna mustiga sås över en bädd av kokt fettucine, och servera ihop med pepprig rucola och mild ricottaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
1 zucchini (à 300 g)
1 röd peppar (chili)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1 tsk torkad timjan
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
65 g babyspenat
salt
peppar
1/2 kruka oregano
2 förp färsk pasta (gärna fettuccine spenat, à 250 g)
2 dl ricottaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 568 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer