Fettuccine med tomat- och zucchinisås

5
0
Fettuccine med tomat- och zucchinisås

Ingen vecka är komplett utan ett pastarecept! En härlig syrlig tomat- och zucchinisås får puttra på plattan och fylla köket med fantastiska aromer! Häll denna mustiga sås över en bädd av kokt fettucine, och servera ihop med pepprig rucola och mild ricottaost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Fettuccine med tomat- och zucchinisås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 gul lök
1 zucchini (à 300 g)
1 röd peppar (chili)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1 tsk torkad timjan
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
65 g babyspenat
salt
peppar
1/2 kruka oregano
2 förp färsk pasta (gärna fettuccine spenat, à 250 g)
2 dl ricottaost
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 568 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden