Fettuccine med tomat- och zucchinisås

0
0
Fettuccine med tomat- och zucchinisås

Ingen vecka är komplett utan ett pastarecept! En härlig syrlig tomat- och zucchinisås får puttra på plattan och fylla köket med fantastiska aromer! Häll denna mustiga sås över en bädd av kokt fettucine, och servera ihop med pepprig rucola och mild ricottaost.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Fettuccine med tomat- och zucchinisås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1
gul lök
1
zucchini (à 300 g)
1
röd peppar (chili)
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
500 g
passerade tomater
1 tsk
timjan
380 g
kokta gröna linser
65 g
babyspenat
-
salt
-
peppar
1/2
kruka oregano
2
förp färsk pasta (gärna fettuccine spenat, à 250 g)
2 dl
ricottaost
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 568 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept