Halloumistroganoff med crème fraiche
Här serveras stroganoff på vego vis! Fräs på lök och halloumi tills de fått fin färg. Såsen gör du med passerade tomater och extra krämighet från crème fraiche med smak av tomat och basilika. Servera med ris eller pasta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
1 gul lök
400 g halloumi eller grillost
1 tsk olja
500 g Mutti Passata passerade tomater
2 dl crème fraiche tomat och basilika
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2825 KJ / 675 kCal
Fett36 g
Salt5.8 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för syrlig, obalanserad smak
Frida
2024-11-06Gott och enkelt, bra matlådemat. Hade bara vanlig creme fraiche men gjorde som i en av kommentarerna och hade i tomatpuré och torkad basilika. Serverade med fullkornsmakaroner.
Sara
2024-10-12Det kändes mer som en soppa. La i extra vanlig creme fraiche, sambal oelek, extra fryst basilika med andra kryddor. Lät det koka lite för att avdunsta all vätska.
Keziah
2024-10-06