Räksoppa med aioli
Världens godaste räksoppa, som inte tar så lång tid att tillaga. Perfekt! Räksoppan lagar du med frysta räkor, passerade tomater, morötter och bakpotatis. Toppa med färsk persilja och aioli och ät tillsammans med värmda baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1/2 förp morötter (à 500 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
500 g passerade tomater
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
2 bake off baguetter (à 150 g)
Aioli
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3657 KJ / 874 kCal
Fett55 g
Salt5.4 g
Kolhydrater65 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! La till en skvätt whiskey, två hackade surimis och oxfond samt två päron, 5 äpple, 15 jordnötter och en jordgubbe för att jag längtar till sommaren.
Victor
2023-03-13För mycket morötter
Ted
2022-10-16Jättegott! La till en skvätt vitt vin, en hackad vitlöksklyfta och fiskfond samt en tsk sambal oelek. Samt en grovhackad färsk tomat i brist på tillräckligt många morötter.
Carola
2022-09-29