Tomatsoppa med risoni och feta

Betyg 4.2 av 5.
148 personer har röstat
31
Tomatsoppa med risoni och feta

En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Tomatsoppa med risoni och feta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 msk  olja
2 msk  tomatpuré
2   förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk  balsamvinäger
1 tsk  timjan
salt
peppar
1 1/2 dl  risonipasta
150 g  fetaost
1   kruka basilika
1   förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.
Gör glutenfri: uteslut risoni välj glutenfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte att det blev väldigt mycket tomatsmak, ska testa byta ut vanliga krossade till någon smaksatt. Annars ganska ok

Ida

2023-02-19

Bytte ut bönorna mot köttfärs. Mkt god soppa som jag gärna gör fler gånger :)

Pia

2023-02-17

Varför koka risonin separatat undrar jag och läser samma samma fråga från 2020 där ni svarat se nedan men jag ser inte att texten är uppdateras.: Carin 2020-05-09 Ska inte risoni blandas ner i soppan? Redaktionen ICAse 2020-05-11 Hej Carin! Det stämmer att risonin ska serveras i soppan. Vi har nu förtydligat i texten. Hälsningar Ulrika

Eva

2023-02-06

Tack Eva för din fråga! Det går att koka risonin i soppan direkt, men det är stor risk att risonin sjunker och bränner fast i botten på kastrullen. Det är därför vi rekommenderar att man kokar den separat. Står man vid spisen hela tiden och rör i soppan så kan det fungera men risken är att det inte blir bra därför vill vi inte skriva ut det i receptet. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-29

Näringsvärde per portion

Energi1473 KJ / 351 kCal
Fett13 g
Salt5 g
Kolhydrater35 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego minestrone
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia i tomatsås med ris
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med linser och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacosoppa
Betyg 4.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fiskgryta
Betyg 4.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgryta med broccoli
Betyg 3.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga