Tomatsoppa med risoni och feta

134
27
Tomatsoppa med risoni och feta

En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Tomatsoppa med risoni och feta

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl risonipasta
150 g fetaost
1 kruka basilika
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)

Att ha hemma

1 msk olja
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut risoni välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Ylva

2022-09-24

Toppen om det framgår i recepten om rätten går att frysa. Jag kan inte se att den informationen finns. Tack och hej!

Linda

2022-09-01

Mycket gott, uppskattat även av barnen!

Maria

2022-06-01

Använde krossade tomater istället och mixade soppan när jag hade lagt i de vita bönorna. Då blir soppan lite krämigare och så får barnen i sig bönor som de annars bara hade petat bort. Risonin har vi haft vid sidan om så kan man bestämma själv hur mycket av den man vill lägga i själv.

Näringsvärde per portion

Energi 1473 KJ / 351 kCal
Fett 13 g
Salt 5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden