Tomatsoppa med risoni och feta

111
17
Tomatsoppa med risoni och feta

En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Tomatsoppa med risoni och feta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl
risonipasta
150 g
fetaost
1
kruka basilika
1
förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)

Att ha hemma

1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
5 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk
balsamvinäger
1 tsk
timjan
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut risoni välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Johann

2021-02-23

Jättegod och matig soppa som funkar lika bra utan fetaost.

Aare

2020-12-10

Ibland undrar jag, hur går receptet ihop med ingredienser? Vart kom i spelet tomater? Men annars var rätt ok efter 13 timmar lång dag.

Amanda

2020-12-10

Supergod! Fetaosten och Risonin lyfte verkligen hela soppan!

Näringsvärde per portion

Energi 1473 KJ / 351 kCal
Fett 13 g
Salt 5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept