Tomatsoppa med risoni och feta
En matig soppa kan rädda vilken stressig vardag som helst. Här gör du en enkel tomatsoppa på under 20 minuter med hjälp av passerade tomater, vita bönor och pasta i form av risoni. Basilika och fetaost sätter extra smak på denna mustiga och mättande soppa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 förp Mutti Passata passerade tomater (à 500 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
salt
peppar
1 1/2 dl risonipasta
150 g fetaost
1 kruka basilika
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 351 kCal
Fett13 g
Salt5 g
Kolhydrater35 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej, mixade bönorna innan så det blev slätt och rev lite morötter i
Sarah
2023-11-27Går det att få ett svar på om soppan går att frysa. Jag har just laga denna tomatsoppa och det blev gode mkt över. Inte lätt med 4 portioner för 2 små kvinnor
Karolina
2023-10-28Hej Karolina! Det går bra att frysa in soppan, perfekt att kunna ta fram vid ett senare tillfälle men vänta gärna med att strö över fetaosten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Tyckte att det blev väldigt mycket tomatsmak, ska testa byta ut vanliga krossade till någon smaksatt. Annars ganska ok
Ida
2023-02-19