Räkpasta med tomater
En härlig räkpasta med tomater blir underbart färgglad och smakrik. Gör rätten tillsammans med pappardelle, som passar utmärkt ihop med räksåsen som smaksätts med pesto arrabbiatta, alltså tomatpesto, och de krispiga haricot vertesen. Smaklig pasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
250 g körsbärstomater
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl pesto arrabbiata
400 g frysta skalade räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 551 kCal
Fett18 g
Salt2.37 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt att laga och otroligt gott recept!
Katharina
2024-02-11Sega räkor, svår kokt pasta
Maria
2018-10-21