Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pasta med broccoli och arrabbiatakräm

Vegetarisk, snabblagad och smakrik pastarätt som lätt kan stå på bordet om en kvart! Medan pastan kokar blandas en röra av kvarg och pesto arrabiata, som därefter blandas med pastan. Enklare och godare blir det inte! Vill man så kan självklart salami, skinka eller kyckling adderas till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka broccolin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av ordentligt.
  3. Häll av pastan men spar en del av pastavattnet i kastrullen. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda med broccoli, kvarg och pesto arrabbiata.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera broccolipastan med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvarg mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Läs noga ingrediensförteckningen på arrabiatan. Byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 1 dl pastavatten att spara efter kokning
  • 500 g broccoli
  • 250 g kvarg (1 %)
  • 65 g pesto arrabbiata
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1823 kJ / 436 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept