Pasta med broccoli och arrabbiatakräm
Vegetarisk, snabblagad och smakrik pastarätt som lätt kan stå på bordet om en kvart! Medan pastan kokar blandas en röra av kvarg och pesto arrabiata, som därefter blandas med pastan. Enklare och godare blir det inte! Vill man så kan självklart salami, skinka eller kyckling adderas till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port penne (gärna fullkornspasta)
1 dl pastavatten att spara efter kokning
500 g broccoli
250 g kvarg (1 %)
65 g pesto arrabbiata
salt och peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1823 KJ / 436 kCal
Fett11 g
Salt0.4 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inte alls gott. Kan varit tillagningssättet, men slutresultatet blev inte alls välsmakande.
Fredrik
2014-08-20Jättegott! Vi använde vanlig grön pesto och hade i salamipåläggsskivor. Vi delade dem i mindre bitar. Kommer laga denna rätten igen. Kan varieras på så många olika sätt.
Katrina
2014-05-06Hej Natalie! Vi kör med arrabbiatakräm istället. Så ingen paprikakräm att tala om.
Redaktionen
2014-03-25