Pasta med broccoli och arrabbiatakräm

13
5
Pasta med broccoli och arrabbiatakräm

Vegetarisk, snabblagad och smakrik pastarätt som lätt kan stå på bordet om en kvart! Medan pastan kokar blandas en röra av kvarg och pesto arrabiata, som därefter blandas med pastan. Enklare och godare blir det inte! Vill man så kan självklart salami, skinka eller kyckling adderas till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Pasta med broccoli och arrabbiatakräm

Ingredienser

4 portioner
4 port penne (gärna fullkornspasta)
1 dl pastavatten att spara efter kokning
500 g broccoli
250 g kvarg (1 %)
65 g pesto arrabbiata
salt och peppar
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut kvarg mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Läs noga ingrediensförteckningen på arrabiatan. Byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Fredrik

2014-08-20

Tyvärr inte alls gott. Kan varit tillagningssättet, men slutresultatet blev inte alls välsmakande.

Katrina

2014-05-06

Jättegott! Vi använde vanlig grön pesto och hade i salamipåläggsskivor. Vi delade dem i mindre bitar. Kommer laga denna rätten igen. Kan varieras på så många olika sätt.

Redaktionen

2014-03-25

Hej Natalie! Vi kör med arrabbiatakräm istället. Så ingen paprikakräm att tala om.

Näringsvärde per portion

Energi 1823 KJ / 436 kCal
Fett 11 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden