Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med räkor och grillad paprika

Aromatisk röd pesto, grillad paprika och räkor ger denna livfulla pasta en smak av havet. En aning kajennpeppar ger lite styrka. Pasta med räkor och grillad paprika tillagar du lätt och serverar med en god sallad och ett bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning.
  2. Häll av vattnet och rör i peston. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär den grillade paprikan i grova bitar. Värm bitarna och vitlöken i 2 msk av oljan (för 4 port) från paprikaburken.
  4. Blanda ner persilja och räkor och låt allt värmas hastigt i ca 1 minut. Krydda med kajennpeppar, salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Skeda över paprikablandningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta t ex gnocchi
  • 1 dl röd pesto
  • 1 burk grillad paprika (à 2990 g)
  • 1 tsk grovhackad vitlök
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2625 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden