Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Het zucchinigryta med borlottibönor 

Ibland vill man äta något riktigt varmt. Just denna zucchinigryta passar då utmärkt! En gryta innehållande bönor, tomater, oliver och zucchini får fantastisk smak av pesto arrabbiatan, och äts mer än gärna ihop med kokt potatis och nötig mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär haricotsvertsen på mitten och tärna zucchinin.
  3. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Stek haricots verts och zucchinin i olivoljan i en gryta. Salta och peppra. Blanda ner tomater, pesto och vatten. Sjud i några minuter.
  5. Rör i bönorna och oliverna i såsen och låt det bli varmt.
  6. Servera grytan till potatis och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 150 g haricots verts
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 380 g kokta borlottibönor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl svarta oliver (urkärnade)
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2224 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer