Het zucchinigryta med borlottibönor 

7
2 Klimatsmart
Het zucchinigryta med borlottibönor 

Ibland vill man äta något riktigt varmt. Just denna zucchinigryta passar då utmärkt! En gryta innehållande bönor, tomater, oliver och zucchini får fantastisk smak av pesto arrabbiatan, och äts mer än gärna ihop med kokt potatis och nötig mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Het zucchinigryta med borlottibönor 

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
150 g
haricots verts
1
zucchini (à ca 300 g)
380 g
kokta borlottibönor
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2
burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1 dl
vatten
1 dl
svarta oliver (urkärnade)
65 g
mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ewa

5/19/2020

Supergod, passar även som grönsaksrätt till kött och fisk

Johanna

2/16/2020

Grytan blev jättegod. Jag använde 1 burk Paolos pesto mezzanotte och så hade jag i en vitlöksklyfta.

Näringsvärde per portion

Energi 2224 KJ / 529 kCal
Fett 23 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 60 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept