Het zucchinigryta med borlottibönor
Ibland vill man äta något riktigt varmt. Just denna zucchinigryta passar då utmärkt! En gryta innehållande bönor, tomater, oliver och zucchini får fantastisk smak av pesto arrabbiatan, och äts mer än gärna ihop med kokt potatis och nötig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
150 g haricots verts (bönor)
1 zucchini (à ca 300 g)
380 g kokta borlottibönor
2 msk olivolja
salt
peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1 dl vatten
1 dl svarta oliver (urkärnade)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2224 KJ / 529 kCal
Fett23 g
Salt2.6 g
Kolhydrater60 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod, passar även som grönsaksrätt till kött och fisk
Ewa
2020-05-19Grytan blev jättegod. Jag använde 1 burk Paolos pesto mezzanotte och så hade jag i en vitlöksklyfta.
Johanna
2020-02-16