Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med spenat- och avokadosås

Här är en läcker och krämig räkpasta med spenat- och avokadosås. Den snabblagade såsen har en perfekt kombination av smak, krämighet och fyllighet. Utsökt gott till nykokt pasta och räkor!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta. Koka sedan upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull. Fortsätt med såsen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan i en kastrull ca 3 minuter. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen med spenatröran. Ta från värmen och mixa grovt med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronskalet. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Häll av pastan och servera med spenat- och avokadosåsen och räkorna. En bit knäckebröd är gott till.

Tips

Gör dubbel sats av såsen nästa gång och mixa den helt slät så har du en läckert grön och god soppa – perfekt som förrätt! Barnknepet: Mixa såsen helt slät.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 350 g pasta (t ex tagliatelle)
  • 2 mogna avokado
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?