Avokadosoppa med räkor

57
1
Avokadosoppa med räkor

En underbart vacker och god förrättssoppa är avokadosoppa med räkor. Toppa med löjrom för extra lyx på middagsbjudningen. Tänk på att servera soppan direkt efter tillagning så den behåller sin gröna färg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Avokadosoppa med räkor

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1 msk
olivolja
1
påse babyspenat (à 65 g)
7 dl
vatten
2 msk
konc kyckling- eller grönsaksfond
3
mogna avokador
1 msk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Topping

200 g
skalade räkor
1/2
ask smörgåskrasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Perfekt som förrätt, toppa med löjrom för extra lyx. Servera genast så att soppan behåller sin vackra gröna färg.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentar

Elisabeth

4/17/2016

Denna soppa fick vi till förrätt när vi var borta på middag i går, den var supersmarrig!

Testa liknande recept