Avokadosoppa med räkor
En underbart vacker och god förrättssoppa är avokadosoppa med räkor. Toppa med löjrom för extra lyx på middagsbjudningen. Tänk på att servera soppan direkt efter tillagning så den behåller sin gröna färg.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 påse babyspenat (à 65 g)
7 dl vatten
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
3 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Topping
200 g skalade räkor
1/2 ask smörgåskrasse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Perfekt som förrätt, toppa med löjrom för extra lyx. Servera genast så att soppan behåller sin vackra gröna färg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Super god soppa!
Petra
2023-07-23Denna soppa fick vi till förrätt när vi var borta på middag i går, den var supersmarrig!
Elisabeth
2016-04-17