Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosoppa med räkor

En underbart vacker och god förrättssoppa är avokadosoppa med räkor. Toppa med löjrom för extra lyx på middagsbjudningen. Tänk på att servera soppan direkt efter tillagning så den behåller sin gröna färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk och glansig i olja i en kastrull. Tillsätt spenaten, fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på vatten och fond. Låt koka upp.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och lägg i kastrullen. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt limejuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Topping: Toppa med räkor och krasse. 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Perfekt som förrätt, toppa med löjrom för extra lyx. Servera genast så att soppan behåller sin vackra gröna färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 3 mogna avokador
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Topping
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB