Pasta med räkor och avokado
Snabblagad och krämig pasta med räkor och avokado. Såsen som du enkelt gör på avokado och fräst spenat passar väldigt bra ihop med pastan och räkorna. En rätt att laga om och om igen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011
Ingredienser
4 portioner
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
65 g babyspenat
1 msk olivolja
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 citron (finrivet skal samt citronjuice)
2 mogna avokador
salt
peppar
2 förp färsk pasta (à 250 g, gärna fettuccine)
1 dl kokvatten (från pastakoket)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 371 kCal
Fett16 g
Salt4.7 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Funkar även med fryst bladspenat, en klick aioli på toppen var pricken över i:et.
Maria
2024-06-24Världsklass!
Rolf
2022-01-22Enkelt, lätt och bekvämt, toppen med spenat och avokado tillsammans, den äter vi gärna igen :D
Krister
2011-09-26